top of page
  • Obrázek autoraKopecký Hála & Co.

Dotace na poplatky za ochranné známky a další průmyslová práva


Grantový program "SME Fund", jenž je výsledkem společné iniciativy Evropské komise a Úřadu Evropské unie pro duševní vlastnictví (EUIPO) a umožňuje čerpat dotace na poplatky za registrace ochranných známek, průmyslových vzorů a patentů.


V následujících řádcích se dozvíte, jak ušetřit 75 % z ceny poplatku za ochrannou známku.



Program „SME Fund“ bude znovu probíhat od 10. ledna 2022 do 16. prosince 2022. Vzhledem k omezenému množství finančních prostředků je však nutné mít na paměti, že žádosti budou vyřizovány podle pořadí, v jakém byly podány.


Naše advokátní kancelář Vám ráda v ceně našich služeb za podání přihlášky pomůže s vyplněním žádosti o příspěvek a následně se zpracováním a podáním přihlášky ochranné známky a/nebo průmyslového vzoru, ať českých nebo evropských.


Oprávněným žadatelem je podle EU považován za malý nebo střední podnik usazený v EU.

Financování prostřednictvím „SME Fund“ má podobu poukázek, jež lze využít k částečnému proplacení nákladů na duševní vlastnictví a které mají za cíl spolufinancovat dva typy akcí:


Poukaz č. 1:



Poukaz č. 2 - Patentové přihlášky

Tato poukázka je určena k podání národní patentové přihlášky se slevou 50 % na poplatky za zápis.


Jednotlivé slevy můžete kombinovat, ale jsou omezeny maximální velikostí příspěvku.


Pro případnou konzultaci nad možnostmi ochrany Vaší značky prostřednictvím ochranných známek platný pro ČR, EU nebo ostatní země nás neváhejte kontaktovat. Nyní pro Vás v ceně registraci zajistíme i získání dotace z fondu EU!



Kontaktní osoba: Mgr. Ing. Martin Kopecký

tel: 272 049 111

463 303 203

16 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page