top of page
  • Obrázek autoraKopecký Hála & Co.

Dotace na poplatky za ochranné známky a další průmyslová práva pokračuje i v roce 2023


Již třetím rokem pokračuje grantový program "SME Fund", jenž je výsledkem společné iniciativy Evropské komise a Úřadu Evropské unie pro duševní vlastnictví (EUIPO) a umožňuje čerpat dotace na poplatky za registrace ochranných známek, průmyslových vzorů a patentů.


V následujících řádcích se dozvíte, jak ušetřit 75 % z ceny poplatku za ochrannou známku.



Program „SME Fund“ probíhá v letošním roce od 23. ledna 2023 do 8. prosince 2023. Vzhledem k omezenému množství finančních prostředků je však nutné mít na paměti, že žádosti budou vyřizovány podle pořadí, v jakém byly podány. Ze zkušenosti víme, že v důsledku velkého zájmu dojde i letos k předčasnému ukončení programu. Je tedy třeba rozhodovat se rychle a aktivovat si svůj poukaz co nejdříve.


Naše advokátní kancelář Vám ráda v ceně našich služeb za podání přihlášky pomůže s vyplněním žádosti o příspěvek a následně se zpracováním a podáním přihlášky ochranné známky a/nebo průmyslového vzoru, ať českých nebo evropských.


Oprávněným žadatelem je podle EU považován za malý nebo střední podnik usazený v EU.

Financování prostřednictvím „SME Fund“ má podobu poukázek, jež lze využít k částečnému proplacení nákladů na duševní vlastnictví a které mají za cíl spolufinancovat dva typy akcí:



Stále váháte?

V digitální éře je ochrana duševního vlastnictví nutností a investice do ochrany duševního vlastnictví je nezbytná, jak s ohledem na eliminaci budoucích rizik, tak ve smyslu zvýšení hodnoty majetku společnosti.

Jedná se o jedinou zákonnou možnost ochrany jedinečných nápadů, výrobků či služeb před jejich napodobováním nebo využíváním bez Vašeho povolení.




Kontaktní osoba: Mgr. Ing. Martin Kopecký

tel: 272 049 111

463 303 203

48 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page